ALSA PK

alsa_0114_5_1
alsa_0225_6_1
alsa_0180_1_1
alsa_0198_9_1
alsa_0247_8_1
alsa_0168_9_1
alsa_0143_4_1
alsa_0035_6_1
alsa_0131_2_1
alsa_0071_2_h
alsa_0056_7_h

ALSA Pension Fund

The ALSA Pension Fund is given a new headquarters in Rapperswil.

The architectural concept reflects the future-oriented and sustainable philosophy of the company. The open floor plan makes it possible to divide the space freely. The respective glass boxes contain individual workstations mixed with open work surfaces. The concept is flexibly designed for future growth of the company.

The existing metal ceiling was removed to create more room height. The new lighting concept with the acoustic elements designs the ceiling and frames the work areas.

Additional zones are created by acoustically effective curtains, which can be used to flexibly divide the rooms.

Most of the furniture was custom-made for the customer. This not only added aesthetic value, but also saved costs. A well thought-out colour concept and selected textiles and wallpapers lend a light and natural atmosphere to the working environment, which is located near the lake shore.