Restaurant Hafen Romanshorn

sbs_1065_d_1
sbs_1554_d3_kopie
sbs_1627_d_kopie
sbs_1742_d_kopie
sbs_1750_kopie
sbs_1856_d2_kopie
sbs_1287_d_1
sbs_1647_kopie
sbs_1610_3_kopie
sbs_1040_2_1
sbs_2404_6_kopie
sbs_1362_d_1
sbs_1280_d_1
webseite_rh_2_e
webseite_rh_a_e

The new port platform brings you even closer to the lake.

Unused storage rooms of the Swiss Lake Constance Shipping Company were converted into a restaurant that is completely dedicated to nautical science. Members of the local yacht club, tourists, business people, and families identify equally with the architecture. Seasonal fluctuations are compensated by the range of offers and the architectural concept.

On only 150m2, 80 seats as well as a satellite kitchen additional to the large kitchen had to be integrated in order to keep the ways of the personnel short. Folding windows were to be integrated to open the façade in summer. A 200m2 membrane roof was stretched over the outdoor terrace in order to use the terrace in various weather conditions. The strong seasonal fluctuations of a catering business, which depends strongly on the weather, required an adaptable concept with flexible furnishing.

In order to create transparency to the adjoining rooms and to visually enlarge the room, five portholes with a diameter of up to 1.4m were planned into the walls.

The galley, which is clad with white painted sheet steel and metal bands, is adjoined by a curved ship's hull, which serves as a counter and serving counter. The cantilevered wooden frames cover the ceiling and cover the technical installations. The benches are modeled on historic ships. A custom-made wallpaper shows all the fish of Lake Constance.